Laatste nieuws

Mensen vragen het me vaak; Waarom doen jullie niet mee aan dat ‘leuke’ programma van Bedandbreakfast? 

Nou, naast het feit dat ik een (stoere) man heb die weigert mee te gaan kantklossen of met een helmpje op al steppend door een nietszeggend dorpje heen te rijden, krijg ik jeuk en uitslag op mijn armen van dat programma. Vooral van de dames (no offense, er zitten ook hele goeie tussen) maar terwijl wij hier al vijf jaar met bloed, zweet en tranen een gastenverblijf (zowel een B&B als camping) proberen op te zetten, tutten zij een paar keer per maand met een sinaasappelschil een roosje; want luister; ‘het moet vooral leuk blijven’. Lieve dames, natuurlijk, ik gun jullie je plezier, en zeker, het is super leuk om mensen te verwennen en wat nuttigs te kunnen doen met je kamers nu de kinderen het huis uit zijn. En je man is ZO blij dat zijn vrouw eindelijk een invulling in haar leven heeft. Maar zeg nou zelf, €60,00 voor een kamer MET ontbijt voor 2 personen, badjassen, slippers (die mee naar huis mogen!), vier soorten beleg, kaas, zalm (?!) en ‘Nou, geef maar aan hoor, wat u nog mist!’ is voor de mensen die er hun geld mee moeten verdienen toch wel een beetje de markt verpesten. Of heeft u daar nooit bij nagedacht? Want de gasten die ik krijg, en eerlijk is eerlijk, ik vraag toch wel een paar tientjes meer (maar dan heb je ook wel een echte kamer met eigen badkamer en eigen terras en eigen gemeenschappelijke ruimte). En ook eerlijk; de meesten mensen zijn Zeer tevreden. Wel valt me op dat dat niet echt de mensen zijn die het programma van MAX al te serieus nemen, of beter, die het kaf van het koren kunnen scheiden.
Ik kijk er naar…soms. Want het is een makkelijke manier om een marktonderzoekje te doen; wat willen/verwachten de mensen van een B&B, wat doet de concurrentie, wat voor tips krijg ik, tussen de bezichtigen van hun eigen theemutsenmuseum, nog mee?
Vandaag heb ik mezelf betrapt! Want dit weekend was het, ZOU het voor mij, als marketing- prinses en commerciële zakenvrouw het beste weekend van het jaar moeten zijn! TT Assen! Dat betekent, veel buitenlandse gasten die veel geld neerleggen voor een kamer met ontbijt. Zo makkelijk verdient. Ze komen op vrijdag. Je wijst ze de kamer. Met de eigen gemaakte bedden, luiken en ja zelfs de deuren. Je laat ze het terras zien. Waar s’ morgens de zon op komt en je uitzicht hebt op mijn 1,5 paard. ‘Ja ja … fijn. Sleutel? Kunnen we vroeg ontbijten? Fijn’. ’s Morgens de tafels gedekt; warme broodjes, eitjes, de huisgemaakte jammetjes, kaas, yoghurt, sapje, natuurlijk lekkere verse filterkoffie (waar krijg je die nog??) voor een goede start van de dag. Ja, ja…fijn. “Heeft u lekker geslapen?”. Geslapen? Oh ja, dat hebben we hier gedaan! “Ja hoor prima!, nou we moeten weer weg hoor, we hebben gehoord dat er al weer een file staat bij Assen”. Op zondag herhaalt zich deze procedure met dat verschil dat het eten eigenlijk zo’n beetje blijft staan. Vlug vlug, een broodje, koffie en Goooo! Bedankt, hier is het geld en de sleutel. ‘Daaag!’.
En daar sta ik dan; binnen no-time geld geïncasseerd. Geen gesprek, geen relaxte mensen die heerlijk hebben genoten van de zon vanmorgen op het terras. Die half verontschuldigend de ontbijtkamer binnen komen omdat ze zich verslapen hebben; ‘ik heb het nog nooit ZO stil ergens gehad, je slaapt door alles heen!”.
En daar sta je dan. Met al je goede bedoelingen…geld is binnen. Veel fooi, want geen tijd om te wisselen, ontbijt opruimen en incasseren. Zo moet dat dus. Want dat is commercieel. Maar heej…die kamers zijn mijn kindjes. Bloed zweet en tranen. Hebben jullie niet gezien hoe mooi de tegels zijn? En hoe lief mijn 1,5 paard bij het hek staat voor een aai? En hoe lekker vers de eitjes zijn? De rozen buiten die zo mooi bloeien? ….
Het is dus zover. Het moet namelijk toch wel ook leuk blijven. Contact met de mensen is ZO fijn. Een praatje. Waar komen jullie vandaan? Wat brengt jullie hier? Ja, de rozen heb ik zelf gepland. Ja ons verhaal? stel je het voor: “Ik vertrek” en “Bouwval gezocht’” en ja, soms ook “Help, mijn man is klusser” (ook al kan Rob die grap niet zo waarderen)… een luisterend oor, een leuke verhaal, een goed gesprek…. want een B&B runnen… het moet toch vooral leuk blijven, daarvoor heb je die stap gezet.
Ik zit achter de PC; mijn geld te tellen…eenzaam achter gelaten door mijn gasten die hun tijd van hun leven hebben tijdens de TT Assen. Eemsterhof? Nooooit van gehoord…  

Twee kruiwagens vol mos, de kozijnen opnieuw in de lak; nu nog zon en bloemen!

Nieuwe reacties

12.10 | 11:10

Hallo
Wij hebben al 3x bij jullie geboekt via secretrooms
Maar is het ook mogelijk om dinsdag 27 okt van 10uur tot 21.00uir te boeken via de b & b of anders.

...
18.08 | 16:07

we horen of zien niets op onze mail en reactie op de site...
kees en aly van rietschoten

...
04.07 | 12:18

Goedendag,
Hebben jullie nog een kamer op de beg grond voor de nacht van zaterdag 12 september op zondag 13 september. incl hondje. ivm bruiloft in de buurt.

...
29.06 | 19:15

ziet er mooi uit

...