Drenthe doet wat met je

Nostalgisch Drenthe

Toegegeven, ik wist vijf en half jaar geleden heel weinig van Drenthe. Ik volgde mijn hart naar mijn geliefde en hoorde van anderen; ‘oh, Drenthe… mooi!’ En inderdaad.. wat is deze provincie mooi! Een gast van onze B&B noemde het “een groot openluchtmuseum”, en inderdaad heb je het idee terug te stappen in de tijd als je door de dorpen rijdt of wandelt.
In eerste instantie dus de dorpen, met kasseien op de straat, veel groen en grote forse bomen die vaak op en om ‘de brink’ staan. In deze contreien is weinig verloren gaan tijdens de oorlog(en) en zulke grote bomen zien je zelden in andere regio’s in Nederland. De brinken, van oorsprong gebruikt als verzameling van vee door boeren, zijn nog veel te vinden en vaak omgevormd tot dorpsplein.
Veel mensen dragen hier nog klompen, jong of oud, het is een gebruik waardoor je je in het verleden waant. Wat een heel gemoedelijke nostalgische sfeer oproept.
De Saksische boerderijen die je overal vindt maken het plaatje af. Zowel buiten de dorpen als middenin de dorpen vind je verschillende types boerderijen die vaak bijgebouwen heeft zoals het ‘stookhok’ of de bekende hooibergingen.

Drenthe heeft maar liefst drie grote Nationale Parken; grote natuurgebieden van topkwaliteit. Publieksvriendelijk maar zo ingericht dat de natuurlijk niet geschaad kan worden.  Duizenden hectare bossen, heide, vennen,  beek en esdorpenlandschap. Maar ook buiten deze natuurparken raak je niet uitgekeken op de mooie landschappen, verre uitzichten en vriendelijke fiets- en wandelroutes.

Dan heb je nog de bezienswaardigheden zoals het levendige monumentendorp Orvelte, het Drents museum Assen en herinneringscentrum Kamp Westerbork… honderden kilometers fiets- en wandelpaden, leuke restaurants, theetuinen etc.

Dus… de moeite zeker waard om eens deze kant uit te komen… uiteindelijk niet zo ver weg als dat het lijkt.

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

12.10 | 11:10

Hallo
Wij hebben al 3x bij jullie geboekt via secretrooms
Maar is het ook mogelijk om dinsdag 27 okt van 10uur tot 21.00uir te boeken via de b & b of anders.

...
18.08 | 16:07

we horen of zien niets op onze mail en reactie op de site...
kees en aly van rietschoten

...
04.07 | 12:18

Goedendag,
Hebben jullie nog een kamer op de beg grond voor de nacht van zaterdag 12 september op zondag 13 september. incl hondje. ivm bruiloft in de buurt.

...
29.06 | 19:15

ziet er mooi uit

...
Je vindt deze pagina leuk