Drenthe doet wat met je

Nostalgisch Drenthe

Toegegeven, ik wist vijf en half jaar geleden heel weinig van Drenthe. Ik volgde mijn hart naar mijn geliefde en hoorde van anderen; ‘oh, Drenthe… mooi!’ En inderdaad.. wat is deze provincie mooi! Een gast van onze B&B noemde het “een groot openluchtmuseum”, en inderdaad heb je het idee terug te stappen in de tijd als je door de dorpen rijdt of wandelt.
In eerste instantie dus de dorpen, met kasseien op de straat, veel groen en grote forse bomen die vaak op en om ‘de brink’ staan. In deze contreien is weinig verloren gaan tijdens de oorlog(en) en zulke grote bomen zien je zelden in andere regio’s in Nederland. De brinken, van oorsprong gebruikt als verzameling van vee door boeren, zijn nog veel te vinden en vaak omgevormd tot dorpsplein.
Veel mensen dragen hier nog klompen, jong of oud, het is een gebruik waardoor je je in het verleden waant. Wat een heel gemoedelijke nostalgische sfeer oproept.
De Saksische boerderijen die je overal vindt maken het plaatje af. Zowel buiten de dorpen als middenin de dorpen vind je verschillende types boerderijen die vaak bijgebouwen heeft zoals het ‘stookhok’ of de bekende hooibergingen.

Drenthe heeft maar liefst drie grote Nationale Parken; grote natuurgebieden van topkwaliteit. Publieksvriendelijk maar zo ingericht dat de natuurlijk niet geschaad kan worden.  Duizenden hectare bossen, heide, vennen,  beek en esdorpenlandschap. Maar ook buiten deze natuurparken raak je niet uitgekeken op de mooie landschappen, verre uitzichten en vriendelijke fiets- en wandelroutes.

Dan heb je nog de bezienswaardigheden zoals het levendige monumentendorp Orvelte, het Drents museum Assen en herinneringscentrum Kamp Westerbork… honderden kilometers fiets- en wandelpaden, leuke restaurants, theetuinen etc.

Dus… de moeite zeker waard om eens deze kant uit te komen… uiteindelijk niet zo ver weg als dat het lijkt.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

22.12 | 20:36

Hallo, we hebben een kamer van zaterdag 4 op 5 besproken, maar helaas gaan we niet naar Havelte , op familie bezoek. We schuiven het door naar het voorjaar,Mvg

...
21.10 | 13:17

Heerlijk familieweekend gehad bij jullie! Dank voor jullie gastvrijheid en heerlijk ontbijt!

...
18.10 | 10:46

Zeer gastvrij en (persoonlijk) verzorgd verblijf in een mooie
omgeving!
Wij komen graag terug!
Marianne & René

...
14.06 | 14:56

Voor de 2e keer bij de Eemsterhof, wat een fijn welkomst gevoel bij binnenkomst! Genoten van de intense rust, de hangmat en de fijne studio! Renate Bedankt❤️

...
Je vindt deze pagina leuk